Stična

 
Afficher l'image d'origine
Résultat de recherche d'images pour
 
 
 

 

 Domov » Festival Stična »

 

 

Avtor

Sporočila

 

Poslano : 3.12.2007 12:50:52  

 

Predlagam, da tu vpišete svoje vtise, kritike in pohvale o prireditvah/dogodkih, ki ste jih obiskali na festivalu. Zanimivo bo brati, kaj se je komu bolj ali manj vtisnilo v spomin, mu pustilo nekaj nepozabnih trenutkov ....

Če že lahko začnem jaz, potem naj opišem petkovo dogajanje, kakor sem ga videl skozi svoja čutila.

Začenši z neprijetnim dogodkom na parkirišču ob dvorani, se je večer nadaljeval v bistveno bolj optimističnem slogu. S koncertom Gala in galeristov. Bilo je okoli 3/4 polne dvorane ljudi. Morda malo preglasno ozvočenje ali morda svojevrstna glasba ali pa še kaj, je botrovalo temu, da so nekateri (tudi jaz) začeli odhajati med komadi. Tu pač pošteno povem, da meni tovrstna glasba ni všeč. To vem sedaj :-)) Verjetno je bilo več tistih, ki jim je bila.  

No, po tem koncertu, se je nadaljevalo v bistveno bolj veselem in razigranem vzdušju v Jami. Družba, prijatelji, kuhano vino in melodije, ki ti raztegnejo usta v nasmeh ki ne izgine. Sploh ko še oči vidijo v hladnem večeru razgreta telesa temperametno plesočih deklic (ali fantov :-) ). Ja, Slovaški Romi so se predstavili s čudovitim nastopom, med katerim smo nekateri srečneži lahko z njimi tudi zaplesali. Njihove kostume so sestavljale tipično romske žive barve, razkošne obleke deklic, s premalo blaga na ravno pravih mestih :-) ...

Sledil je odmor, v katerem so se nekateri prijeli svojevrstnih dejavnosti, recimo taroka, drugi še več kuhanega vina, tretji česa tretjega. Čakanje na drugi del nastopa verjetno  ni bilo težko.

Kar naenkrat je bila ura 3 in zame čas odhoda. Odhajal sem obogaten z nekaterimi spoznanji, izkušnjami, predvsem pa zavedanjem, da je festivalu tudi ta petek uspelo oplemenititi duhovni svet posameznika, ki si je drznil stopiti v to ustvarjalno okolje.

Na stari preši sveče luč, je obsijala, velik ključ. V priprtih vratih hrama, kletar in kapljica sta sama.